Leave Your Message

E taua le Pickguard pe a fa'aaganu'u Acoustic Guitar?

2024-07-22

E te mana'omia se Pickguard i le Custom Guitar?

O le fesili e moni lava mo soo se faasologa okitara acoustic. O lona uiga, e mafai ona tatou maua nisi ituaiga o kitara acoustic o loʻo iai ni faʻamau i luga o le pito i luga, ae o nisi e leai. O le mea lea, mo le toʻatele e oʻo lava ia i tatou e le mafai ona fesoasoani i le mafaufau e taua tele mo le fausiaina o kitara poʻo le kitara masani?

Ina ia faʻamaonia le mea moni, e tatau ona tatou vaʻavaʻai poʻo le a le faʻamoemoe o le pickguard aʻo leʻi toe eli. O le mea lenei o le a tatou talanoaina i lenei mataupu i le amataga.

Talu ai na fai mai nisi e puipuia e le pickguard le kitara mai le sasa. Pe moni ea lena mea? Aisea la tatou te le masani ai ona maua le pickguard i le kitara masani? Afai e le sa'o, aisea la e fa'aaoga ai le pickguard?

Ia, sei o tatou agai i luma i na fesili ma saili tali i le faaiuga. Ma sili atu ona taua, o le a matou faʻasoa atu o matou manatu e uiga i le pickguard pe a masani kitara acoustic.

custom-guitar-pickguard-1.webp

O le a le Faamoemoega ole Pickguard?

O le mea moni, o le pickguard e puipuia lau kitara mai le faaleagaina e le piki. E pei ona mafai ona tatou iloa pe a taina le kitara i se piki, e masani lava ona uma le lima piki i luga o le laupapa leo i lalo ifo o le pu. O lona uiga o le pito o le piki e pa'i sa'o i luga i taimi uma. A'o alu le taimi, e faigofie ona i'u ai i ni maosiosia, masaesae e aliali mai i luga o le kitara.

O le mea lea, e sa'o, e puipuia e le pickguard lau kitara.

O le fafie o le pito i luga e masani ona mama ae faigata. Ae ui i lea, o le pito i luga o le fafie e malu ma o le piki e masani ona faia i mea e sili atu ona malo. O le mea lea e masani ona maua ai le mata o le pito i luga o masima. Ina ia umi le ola o le kitara, e taua tele le fa'aauupegaina o se titi mo le puipuiga.

Aisea e Leai ai se Pickguard i nisi o Kitara Acoustic?

Ia, matou te manatu e tatau ona matou talanoa eseese e uiga i kitara acoustic makitara masani.

E moni mo nisi ituaiga o kitara leo (folk kitas) e le o i ai ni pickguards i luga o latou pito i luga. Matou te manatu e fesoʻotaʻi lenei mea ma le faiga o taʻaloga. Mo sitaili ta'aloga malu e pei o le ta'alo i taimi uma i tamatamai lima, e le mana'omia le leoleo.

O le mafuaaga foi lea o le tele o kitara masani e le faʻaogaina ni pickguards. E pei o le faʻamoemoe, fausaga o le fausiaina ma manaʻomia taʻaloga taʻaloga, ma isi, musika masani e taina e tamatamailima e pei ona masani ai. O le mea lea, o le a le afaina tele le pito i luga.

E i ai le mafuaaga lona tolu, fai mai o le pickguard o le a aafia ai le leo. Ia, so'o se elemene fa'aopoopo o le a a'afia ai le fa'atinoga o le kitara. O le eseesega o le tele o le a aafia ai. Mo pickguard, ei ai lona lava aafiaga. Ae ui i lea, o le faatosinaga e laʻititi tele e le mafai ona maua pe faʻalogoina pe iloa. O le mea sili, matou te leʻi mauaina i o matou taliga. O le mea lea, i lo matou manatu, o le leo alofa e le o se mafuaaga e le faʻaaogaina ai le pickguard.

I le Guitar Custom, Pe e manaʻomia le faʻaaogaina o Pickguard?

Mo le tele o taimi, o matou tagata fa'atau e le fesiligia o matou manatu e uiga i le fa'aogaina o le pickguard. E masani ona i ai a latou lava manatu. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e fesili mai lo matou manatu, matou te fautua atu e faʻaaoga le pickguard ikitara masani.

E tusa ai ma o matou manatu, e le mafai ona matou mautinoa pe le mafai foi e a matou tagata faʻatau ona mautinoa pe a ta le kitara acoustic i le a le ituaiga taʻaloga. O le mea lea, e mana'omia i taimi uma leoleoga pe a le fa'asagatau i le fa'ailoga. Afai o lea, o loʻo i ai se puʻupuʻu manino (poʻo manino) mo filifiliga e faʻaalia ai le matagofie o fatu mo fafie. E le gata i lea, o le a leai se faatosinaga malosi a le au leoleo e sii ai le tau o le fa'atulagaina. Ma i le avea ai o se kamupani kitara masani, e mafai foi ona tatou faamalieina manaoga mo pickguards fuafuaina faapitoa.

Ae matou te le fautuaina le faʻaogaina o le pickguard i kitara masani. E le matua manaomia e pei ona faamatalaina i luga. E le gata i lea, o le pito i luga o le kitara masani e sili atu ona manifinifi ma le totonugalemu faʻapipiʻiina e ese mai i kitara acoustic, soʻo se elemene faaopoopo i luga o le a faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻatinoina ma le mautu o le kitara. Tatou fa'aaloalo i tu ma aga iinei.

Afai ei ai sau fesili pe manaʻo e fai le kitara acoustic faʻatasi ma se mamanu faʻapitoa pickguard e faʻateleina ai le faʻatau, faʻamolemole lagona le saoloto eFAAFESOOTAI MATOUmo feutagaiga saoloto.