Leave Your Message

Fa'atagata Tatau Tino Luga: Malosi & Laminated

2024-07-08

Filifiliga a Custom Guitar Tops

O le pito i luga okitara acousticpekitara masanio le tino o le vaega taua lea e fuafua ai le faatinoga o le leo. E ese mai le faiga fa'amau, tonewood o le pito i luga o le elemene taua lea e fuafua ai le lelei o le pito i luga.

Faʻavae i luga o meafaitino, o loʻo i ai nisi o filifiliga: laupapa malo, fafie faʻapipiʻi ma isi mea e pei o alava carbon, ma isi. O iinei, matou te fia talanoa e uiga i le fafie malo ma le fafie fafie. E ala i le mauaina o le eseesega i le va o ituaiga e lua, o le a matou taumafai e faʻamatala po o le fea e sili atu mo a matou tagata faʻatau e filifili mo latoukitara masanifa'atonuga.

custom-made-guitar-top-1.webp

O le a le Eseesega?

Muamua, matou te fia faʻamatalaina le uiga o le pito i luga ma le laminated pito i luga. E mafai ona e maua se manatu i la matou tusiga muamua:Laminated Acoustic Guitar po'o All Solid Guitar.

O le pito i luga malō e faia i se fasi laupapa e tasi. I le taimi o le taulimaina e pei o le vaneina ma le faʻatulagaina, ma isi, o le pito i luga e masani lava ona faia i se fasi laupapa e tasi. I aso nei, tatou te vaʻai foi i nisi pito i luga e faia i ni fasi laupapa faʻata se lua.

Laminated pito i luga e faia foi i se fasi laupapa. Ae o lena fasi laupapa e tasi e faia moni lava i ni nai vaega manifinifi o laupepa laupapa e faʻapipiʻi ma oomi faʻatasi. E mafai ona faia fa'alava manifinifi i mea fafie tutusa pe eseese, e oo lava i mea e le o ni fafie e pei o le palasitika.

O le taimi lava e te vaʻavaʻai ai i le pu o loʻo i lalo, afai e faʻaauau pea le saito mai le pito i luga e oʻo i le pito i lalo, o se pito i luga mautu, i se isi itu, o le a e vaʻai i vaega eseese ma e le faʻaauau le saito.

I le va'aiga, sa matou manatu e faigata ona iloa le eseesega. Ma o le mea moni, o loʻo i ai finauga e uiga i lenei mea na tumau mo le tele o tausaga ma o loʻo faʻaauau pea. Aemaise lava, o le lelei o le pito i luga o loʻo i ai se veneer e masani ona faʻaoga i luga o le pito i luga e faʻalelei ai le kitara.

O le eseesega tele e mafai ona taʻu mai e ala i le faʻatinoina o le leo. Ona o le mafiafia o laupapa mafiafia e toniga, eseese fafie e ese uiga resonance, ae lelei uma.

Mo laupapa laminated, e le mafai ona faʻamaonia le resonance, e faʻalagolago i meafaitino ma tekinolosi o le fale. Ae ui i lea, e iai avanoa e fausia ai ni pito sili ona lelei ma le lelei leo lelei, aemaise lava pe afai e te manaʻo i le malosi ma le maualuga.

A o tatou talanoa e uiga i le tumau o le kitara ma le tumau na o ia, o le pito i luga o le pito i luga o le a avea ma a tatou filifiliga muamua (e ui lava e manaʻo se tasi e amata se finauga e uiga i lenei mea). Aua e sili atu le faatinoga o mea laminated i le suiga o le tau mo le tele o vaega. Ae o le tumau e le o mea uma i le lalolagi kitara.

Aisea e iai le kitara fa'apitoa ma le pito i luga mautu po'o le pito i luga?

Ia, ua fesiligia i matou mo le tele o taimi po o le a le tau e sili atu, mausali luga poʻo laminated. Faʻavae i luga o lo matou poto masani, o le a sili atu le tau o le kitara pito i luga faʻaleaganuʻu nai lo le tasi e iai le pito i luga mo le tele o taimi.

Na'o le mafaufau e uiga i le itu tau tamaoaiga, i le kitara acoustic aganuʻu ma le pito i luga laminated e masani lava o le filifiliga muamua mo le tele o wholesalers, retailers ma mamanu, ma isi. O le mea lea, ia mautinoa o loʻo faʻafesoʻotaʻi lelei uma vaega maʻoti aʻo leʻi faʻatonuina. Afai e iai ni ituaiga mana'oga fa'apea, fa'amolemole lagona le saolotoFAAFESOOTAI MATOUmo feutagaiga saoloto.

Ae faamolemole ia manatua afai e te manao e faatau atu na kitara i tagata tomai faapitoa mo a latou faafiafiaga konaseti, laminated top kitara e le tatau ona i ai i lau iloiloga.

Afai e mana'omia le leo e pei o le mauoa, mafanafana, ma isi ma le mautu o le kitara, o le sili ona lelei le kitara acoustic.

Mai fa'amatalaga a le tele o matou tagata fa'atau, latou te tausia na'o se vaega o kitara laminated i totonu o latou fa'asoa. Mo le tele o taimi, e sili atu le malosi o kitara pito i luga nai lo laminated. Matou te manatu o le pito i luga mautu e sili atu ona lauiloa nai lo laminated.