Leave Your Message

O a Pins Bridge Guitar Acoustic ma Aisea e taua ai?

2024-07-31

O a pine alalaupapa kitara acoustic?

I upu faapuupuu, o pine alalaupapa o ni vaega e pei o koluma e fa'asa'o ai manoa o kitara fa'alogo pe a o'o i le vevesi. O vaega na e nofo i le alalaupapa okitara acoustic, o lea, ua taʻua foi i latou o pine alalaupapa.

O mea e fai ai pine e aofia ai u'amea, palasitika, mea laupapa, ponaivi povi, ma isi. Matou te le mana'o e talanoaina po o le fea e sili atu, aua e tutusa a latou galuega. Ma o eseesega o loʻo talanoaina tele.

A e iloa pe o a pine ma galuega autu o latou, o le a matou talanoa pe o le a aʻafia e pine le faatinoga o le leo. Ma na matou faalogo e uiga i le tausisia e uiga i le oso ese mai pine, o le a la le mea o loʻo tupu?

Matou te taumafai faatasi e suʻe tali.

acoustic-guitar-bridge-pins-1.webp

Aisea e le maua ai ni pine i kitara masani?

Ae tatou te lei agai i luma, e tasi lava le fesili: aiseakitara acoustic masaniaua le fa'aogaina pine alalaupapa? Matou te manatu e fesoʻotaʻi lenei mea ma le talaʻaga na faia ai kitara masani i le taimi muamua. E le gata i lea, o kitara masani ua mamanuina e taʻalo tamatamailima mo le tele o taimi, o lea, e le manaʻomia e manoa le tele o le vevesi e pei o kitara acoustic.

O Pine Alalaupapa e A'afia ai le Fa'atinoga o le leo o le Kitara?

Fai mai nisi e iai se aafiaga o pine i le faatinoga o le tonal ae fai mai nisi e leai. Ma e toatele e leai se manatu.

I la tatou vaaiga, e faʻalagolago i le auala tatou te vaʻaia ai le aoga o pine. E masani lava, matou te le manatu o pine alalaupapa e i ai se aafiaga tuusao i le leo, aua matou te le manatu o pine e auai saʻo i le resonance.

Ae, pe a tatou mafaufau e uiga i le galuega: faʻapipiʻi manoa, tatou te manatu o pine alalaupapa e aʻafia ai le faʻatinoga o le leo.

Tuʻua mea fafie, tekinolosi fale, ma isi mea i tua, matou te talanoa e uiga i le vevesi o manoa. Ua tatou iloa uma ina ia maua le leo sa'o, e tatau ona tetete lelei manoa i le sa'o sa'o. Ma na matou matauina uma lava o manoa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le ulu o kitara acoustic. Ina ia sa'o le vevesi, e tatau foi ona sa'o lelei le si'usi'u o manoa. O lea la, o lea ua maua ai pine alalaupapa. A fa'apipi'i sa'o, o le a tumau pea pine e fa'amau e aunoa ma le gaioi ma tu'u se fua fa'atatau e fa'atete ai i se tulaga fa'apitoa. O le mea lea, mai lenei manatu, o pine e aʻafia ai le faatinoga o le tonal.

E le mana'omia le fa'ateleina o le galuega a pine alalaupapa kitara acoustic. Ae o le valea o lana galuega e le manaomia foi.

Aisea e oso ai pea pine ma fa'afefea ona fa'aleleia?

Fa'aita, a ea? O le uiga o la matou tala e oso ese mai pine, ae le o matou, ae le o oe. Ona, faʻafefea ona faʻaleleia? Matou te manatu e tatau ona matou iloa pe aisea e oso ai i fafo aʻo leʻi faia le fofo.

E lua mafua'aga autu e mafua ai ona oso i fafo: sese le lapopoa ma le le sa'o o le fa'apipi'iina.

E ui lava o le tele o pine e foliga tutusa le tutusa, e le o faʻasalaina. O le mea lea, fa'alauiloa le fua a'o le'i suia o le auala sili lea e maua ai pine alalaupapa sa'o o kitara acoustic. Ae peita'i, afai e te le'o tele se poto masani, o la matou fautuaga o le alu i le faleoloa lata ane po'o le luthier e fesoasoani ia te oe.

Mo tagata faʻatau, faʻatau oloa, ma isi, e manaʻo e tuʻufaʻatasia le kitara acoustic faʻatasi ma le faʻavasegaina o pine alalaupapa, matou te fautua atu e faʻapitoa foliga vaaia nai lo le suia o le tele. Se'i vagana ua mafai ona ta'u atu le tele sa'o o pu fa'apipi'i ma pine.

O le isi mafuaaga o le faʻapipiʻiina o manoa i lalo o pine. O ata nei e lua e mafai ona faamatala atili atu nai lo upu. Faamalie atu o le tusilima.

O le ata muamua o loʻo faʻaalia ai se auala sese o le faʻapipiʻiina. Aisea? Aua o le polo i le pito i lalo o le manoa e mafai ona se'e i le tulaga pito i luga pe a tatou liliu pine fa'alogo e fetuunai ai le vevesi, ma o le gaioiga o le a mafua ai le oso i fafo.

acoustic-guitar-bridge-pins-3.webp

O le ata lona lua o loʻo faʻaalia ai le auala saʻo e faʻapipiʻi ai. O manoa o le a tumau i lona tulaga, e leai se oso i fafo.

acoustic-guitar-bridge-pins-4.webp

Afai ei ai sau faʻafitauli, pe manaʻo e talanoa ma matou, faʻamolemole lagona le saolotoFAAFESOOTAI MATOUi soo se taimi. Malie le leo? Aua le faatuai.