Leave Your Message

Hvad er akustiske guitarbrostifter, og hvorfor er de vigtige?

2024-07-31

Hvad er bridgestifter til akustisk guitar?

Kort sagt er brostifter søjleformede dele til at fiksere strengene på akustiske guitarer, når de får spænding. Disse dele sæde ved broen afakustisk guitar, så de kaldes også brostifter.

Materialet til fremstilling af stifterne omfatter metal, plastik, træmateriale, okseben osv. Vi ønsker ikke at diskutere, hvilken der er bedre, fordi de har samme funktion. Og forskellene diskuteres meget.

Når du ved, hvad stifterne er og deres hovedfunktion, vil vi tale om, om stifterne vil påvirke toneydelsen. Og vi hørte om overholdelsen af ​​at springe ud af stifterne, så hvad sker der egentlig?

Sammen forsøger vi at finde ud af svarene.

akustisk-guitar-bro-pins-1.webp

Hvorfor har klassiske guitarer ikke pins?

Før vi går videre, er der et spørgsmål: hvorforklassiske akustiske guitarerbruger du ikke brostifter? Vi antager, at dette hænger sammen med historien, da klassiske guitarer blev skabt første gang. Desuden er klassiske guitarer designet til at spille fingerstil det meste af tiden, så strengene behøver derfor ikke at bære så meget spænding som akustiske guitarer.

Bridge Pins påvirker akustisk guitar toneydelse?

Nogle siger, at stifterne har indflydelse på den tonale ydeevne, og nogle siger, at de ikke gør. Og der er mange, der ikke aner.

I vores synsvinkel afhænger det af, hvordan vi ser stifternes funktion. Generelt tror vi ikke, at brostifterne har direkte indflydelse på lyden, fordi vi ikke tror, ​​at stifterne deltager direkte i resonansen.

Men når vi tænker på funktionen: fastgørelse af strengene, tror vi, at brostifterne påvirker toneydelsen.

Lader vi træmateriale, byggeteknik osv. ligge, taler vi bare om spændingen af ​​strenge. Vi ved alle, at for at få den rigtige lyd, skal strengene vibrere ordentligt ved den rigtige spænding. Og vi har alle bemærket, at strengene er fastgjort til hovedstammen af ​​akustiske guitarer. For at få den rigtige spænding, skal halen af ​​strengene også være korrekt fastgjort. Så her har vi brostifter. Hvis de er monteret korrekt, vil stifterne forblive strenge, der skal fastgøres uden at bevæge sig og holde en vis måler for at få vibrationen til et bestemt niveau. Derfor, fra dette synspunkt, påvirker stifterne den tonale ydeevne.

Det er ingen grund til at overdrive funktionen af ​​akustiske guitarbrostifter. Men uvidenhed om dens funktion er heller ikke ønskelig.

Hvorfor stifterne bliver ved med at dukke ud, og hvordan rettes det?

Irriterende, er det ikke? Vi mener at springe ud af pindene, ikke os, ikke dig. Så hvordan fikser man det? Vi tror, ​​vi skal finde ud af, hvorfor det springer ud, før løsningen.

Der er to hovedårsager til, at det springer ud: forkert størrelse og forkert monteringsmåde.

Selvom de fleste stifter ser ud til at dele den samme størrelse, er den ikke standardiseret. Indfør derfor målingen, før enhver udskiftning er den bedste måde at få de rigtige brostifter til akustiske guitarer på. Men hvis du ikke er så erfaren, er vores forslag at gå til den nærmeste butik eller luthier for at hjælpe dig.

For designere, grossister osv., der ønsker at tilpasse akustisk guitar sammen med tilpasningen af ​​brostifterne, foreslår vi at tilpasse udseendet i stedet for at ændre størrelsen. Medmindre den nøjagtige størrelse af monteringshullerne og stifterne kan fortælles.

En anden grund er monteringsmåden for strengene under stifterne. De følgende to diagrammer kan forklare mere end ord. Beklager, at det er håndtegning.

Det første diagram viser en forkert monteringsmåde. Hvorfor? Fordi kuglen i bunden af ​​strengen kan glide til øverste position, når vi drejer stemmestifterne for at justere spændingen, og bevægelsen vil forårsage, at den springer ud.

akustisk-guitar-bro-pins-3.webp

Det andet diagram viser den rigtige monteringsmåde. Strengene forbliver i deres position, og springer ikke ud overhovedet.

akustisk-guitar-bro-pins-4.webp

Hvis du har et problem eller ønsker at diskutere med os, er du velkommen til at gøre detKONTAKT OStil enhver tid. Lyder det godt? Vær ikke tøvet.