Leave Your Message

Custom Guitar Body Top: Solid & lamineret

2024-07-08

Muligheder for brugerdefinerede guitar toppe

Toppen afakustisk guitarellerklassisk guitarkroppen er den kritiske del for at bestemme lydens ydeevne. Udover afstivningssystem er tonetræ på toppen det kritiske element for at bestemme kvaliteten af ​​toppen.

Baseret på materialet er der nogle muligheder: massivt træ, lamineret træ og alternativer som kulfiber osv. Her vil vi diskutere om massiv træplade og lamineret træplade. Ved at opdage forskellen mellem de to typer, vil vi forsøge at forklare, hvilken der er bedst for vores kunder at vælge til deresbrugerdefineret guitarbestille.

specialfremstillet-guitar-top-1.webp

Hvad ER forskellen?

Først vil vi gerne forklare, hvad solid top og lamineret top betyder. Du får måske en idé i vores tidligere artikel:Lamineret akustisk guitar eller helt solid guitar.

Den massive top er lavet af et enkelt stykke træ. Under håndteringen som udskæring og formning osv. er toppen altid lavet af et enkelt stykke træ. I dag ser vi også nogle toppe er lavet af to stykker spejltræ.

Lamineret top er også lavet af et stykke træ. Men det enkelte stykke træ er faktisk lavet af et par tynde lag træplade, der limes og presses sammen. De tynde lag kan være lavet af det samme eller forskelligt træmateriale, selv ikke-træmateriale som plastik.

Når du ser på lydhullet nedenfor, hvis kornet fortsætter fra toppen til bunden, er det en solid top, tværtimod vil du finde ud af forskellige lag, og kornet vil ikke fortsætte.

Visuelt syntes vi, det er svært at se forskel. Og faktisk er der argumenter om, at dette har varet i årtier og fortsætter stadig. Især en fordel ved lamineret top er, at der er en finer, der ofte bruges på den øverste overflade for at få guitaren til at se så flot ud.

Den største forskel kan hovedsageligt fortælles gennem lyd. På grund af densiteten af ​​massivt træ er ensartet, har forskelligt træ forskellig resonanskarakter, men de lyder alle godt.

For lamineret træ kan resonansen ikke garanteres, det afhænger af lagets materiale og bygningsteknologi. Der er dog chancer for at bygge rigtig gode laminerede toppe med enestående lydydelse, især hvis du foretrækker stærk og høj tonehøjde.

Når vi taler om holdbarhed af guitar og holdbarhed alene, ville lamineret top være vores første valg (selvom nogen måske vil starte et skænderi om dette). Fordi lamineret materiale klarer sig bedre ved klimaændringer for flere lag af det. Men holdbarhed er ikke alt i guitarverdenen.

Hvorfor brugerdefineret guitar med massiv top eller lamineret top?

Nå, vi er blevet spurgt i mange gange, hvad der vil koste højere, solid top eller lamineret. Baseret på vores erfaring, vil brugerdefineret solid top guitar koste højere end den med lamineret top i det meste af tiden.

Du skal blot overveje det økonomiske aspekt, at tilpasset akustisk guitar med lamineret top er altid det første valg for de fleste grossister, detailhandlere og designere osv. Alligevel kan kvaliteten af ​​lamineret topguitar være forskellig. Sørg derfor for, at alle specifikke aspekter er godt kommunikeret og fundet ud af inden bestilling. Hvis du har sådanne behov, er du velkommen til atKONTAKT OStil gratis konsultation.

Men husk venligst, at hvis du ønsker at sælge disse guitarer til professionelle til deres koncertforestillinger, bør lamineret topguitar aldrig være i din overvejelse.

Hvis der er krav til lyd som rig, varm osv. og stabilitet af guitar, er solid top akustisk guitar stadig det bedste valg.

Ud fra feedback fra mange af vores kunder beholder de bare en vis andel af lamineret guitar på deres lager. I det meste af tiden er der flere solide topguitarer end laminerede. Vi antager, at solid top stadig er mere populær end lamineret.