Leave Your Message

Akustisk guitar eller elektrisk guitar, hvad er sværere at lære?

2024-07-30

Hvad er bedre, akustisk guitar eller elektrisk guitar?

Stå ved typer af guitarer, vi vil bare sammenligneakustisk guitarog elektrisk guitar for at dele vores mening om, hvilken der passer bedst til begyndere.

Efter vores mening er det lidt sværere at lære akustisk guitar end elektrisk guitar. Vi siger dette hovedsageligt ud fra strengenes egenskaber som gauge og action (strengens højde). Den akustiske guitar har normalt tungere gauge og højere strenghøjde. For det kræver en vis spænding at lave lyden. Fra dette synspunkt er det sværere at spille end elektrisk guitar.

På den anden side, fra et færdighedssynspunkt, tror vi, at begynde fra akustisk guitar er meget nyttigt. Dette refererer til følelsen af ​​rytme, fleksibilitet af fingeren osv.

Selvom akustisk guitar og elektrisk guitar deler noget til fælles, er teknikkravet for at spille for det meste anderledes. Således, når du virkelig ikke ved, hvad du skal spille først, er det bedre at begynde med det, du elsker mest.

I denne artikel vil vi diskutere fra forskellige aspekter og håber at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

spille-akustisk-guitar-1.webp

Akustisk guitarstreng er stærkere

Nå, det er faktisk ikke rigtigt at bruge ordet "stærk" til at beskrive strengene på akustiske guitarer. Når vi siger det, mener vi, at akustiske guitarstrenge har tungere gauge end elektriske strenge. Hvorfor dette ske? Hovedsageligt fordi princippet om lydfremstilling er anderledes.

Da akustisk guitar producerer lyden gennem resonansen af ​​streng og krop (se mere i vores artikel:Hvad er akustisk guitar), den akustiske guitarstreng har brug for tungere gauge for at bære stærkere spændinger. Dette gør, at fingrene på både venstre og højre hånd ikke føles så behagelige i begyndelsen. Og strengehøjden er højere end elektriske guitarstrenge, det betyder, at det er sværere at skubbe akustiske guitarstrenge ned mod gribebrættet på halsen.

Teknikforskel mellem akustisk guitar og elektrisk guitar

Selvom spillere nogle gange bruger hakker til at plukke strengene, begynder begyndere at lære at spille ved at bruge fingrene. Næsten at øve færdigheder af akustiske guitarer eller klassiske guitarer kræver således fleksibilitet af både venstre hånd og højre hånd. For venstrehåndsfingre (eller højrehånd for venstrehåndsspillere), når man trykker på strengene, kræver det forskellige bevægelser af fingre med krav om elektriske guitarer. For højrehåndsfingre (eller venstrehåndsfingre for venstrehåndsspillere) kræver det udover sidste finger at øve alle andre fingre for at opnå mere fleksibilitet. Og da de akustiske guitarstrenge har tungere gauge, er det sværere at plukke. Således vil det gøre begyndere ubehagelige at spille i begyndelsen. Men det er nemmere at plukke elektriske guitarstrenge.

Gestik for at få hul på den akustiske guitar har relativt strenge regler for at beskytte din krop mod eventuelle skader. At hulle elektrisk guitar er noget mere afslappende.

spille-elektrisk-guitar.webp

Hvorfor at lære akustisk guitar forbedrer færdigheder i elektrisk guitar

Rytme.

Mange begyndere, som vores observation i årevis, tror, ​​at hastighed er afgørende for at øve. Men det er det faktisk ikke. Og vi har oplevet, at mange af dem, der altid fokuserer på spillehastigheden, lettere får fingrene til skade.

Rytmen er kritisk, selv hastigheden er meget langsom. Hold den rigtige rytme, når du øver, vil ikke kun få begyndere til at få en bedre følelse af at spille, men også få dem til at slappe af i fingrene. Med hensyn til hastighed, trin for trin, er det meget nemt at fremskynde. Beskyt fingrene mod skader og vær afslappet er det vigtigste i starten.

Og når spillere har den rigtige fornemmelse for at trykke og plukke strenge, og deres fingre kan slappe helt af under spillet, er det nemmere at lære alt.

En gang efter at have lært af akustiske guitar færdigheder, når du flytter til at lære at spille elektriske guitarer, er det lettere at håndtere alt hurtigt og korrekt.

Men det er meget svært for en elektrisk spiller at lære akustisk guitar færdigheder, hvis de først lærer elektrisk guitar. Interessant, ikke?

Vores tanke

Medmindre du overhovedet ikke er interesseret i at lære akustisk guitar eller klassisk, foreslår vi, at du lærer guitarer med udgangspunkt i akustisk type.

Men tro ikke, det er forkert at begynde med at lære elektrisk guitar. Vi sagde lige, at der er fordele ved at lære akustiske guitarer, vi siger ikke, at det er forkert at begynde med elektriske typer.

Bare find ud af, hvilken der interesserede dig først. Tænk derefter på fordelene ved akustiske guitarer, hvis du slet ikke er interesseret, så gå direkte til elektriske guitarer. Ellers spilder du din tid.

Men for børn foreslår vi virkelig at starte med akustisk guitar, eller hvis du vælger at lære klassisk guitar i begyndelsen, er det det bedste valg.

Velkommen tilKONTAKT OStil gratis konsultation.